Hallitus (He 194/2022) on esittänyt arvonlisäverolakiin väliaikaista muutosta, jolla pyritään alentamaan sähkön ja henkilökuljetusten hintaa kuluttajalle.

Sähkön myynnin arvonlisäverokanta on ehdotettu alennettavaksi 24 prosentista 10 prosenttiin. Sähkön siirron ja sähköveron arvonlisäveroon sovellettaisiin kuitenkin edelleen yleistä 24 prosentin arvonlisäverokantaa.

Hallituksen ehdotuksen mukaisesti kotimaan henkilökuljetukset vapautettaisiin kokonaan arvonlisäverosta. Vapautukseen liittyy kuitenkin oikeus vähentää hankintoihin sisältyvä arvonlisävero. Tätä nollaverokantaa sovellettaisiin kaikkiin nykyisin verollisiin henkilökuljetuspalveluihin, esimerkiksi juna-, linja-auto-, taksi-, lentokone- ja laivakuljetuksiin.

Lain voimassaolo

Sähkön myynnin osalta laki on tarkoitettu olevan voimassa 01.12.2022 – 30.04.2023.
Henkilökuljetusten osalta laki olisi voimassa 01.01.2023 – 30.04.2023.

 


Herättikö asia kiinnostuksesi? Ota yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse, tai sovi tapaamisesta. Talous- ja palkkahallinnon asiantuntijamme Imatralla palvelevat kaikenkokoisia yrityksiä niin Etelä-Karjalan alueella kuin koko Suomen laajuisestikin.

Ota yhteyttä

Laura Matikainen, KLT. Palvelupäällikkö, Relion Oy. Puh. 010 281 8482. Sähköposti: laura.matikainen@relion.fi

 

Viimeksi päivitetty 20.10.2022.