Helmikuussa 2022 tapahtunut Venäjän hyökkäys Ukrainaan on nostanut äkillisesti ja merkittävästi polttonesteiden hintaa. Eduskunnan hyväksymä kuljetusyrityksille myönnettävä määräaikainen polttoainetuki tulee kompensoimaan näitä kohonneita kustannuksia. Tuki koskee maanteitse tapahtuvaa henkilö- ja tavarakuljetusta, taksiliikennettä, sekä kaikkia polttoainemuotoja ja sähköenergiaa pois lukien polttoöljy.

Eduskunta selvittää parhaillaan tuen mahdollisuutta niille kevyttä polttoöljyä käyttäville toimijoille, joita nyt hyväksytty polttoainetuki ei koske.

Tuen määrä ja hakuehdot

Polttoainetukea on mahdollista saada kolmelta kuukaudelta (helmikuu-huhtikuu 2022). Tuki kattaa viisi (5) prosenttia polttoainekustannuksista näiltä kuukausilta.

Tukea haetaan Valtiokonttorista ja sen hakuaika alkaa marraskuussa 2022. Valtiokonttori tiedottaa loka-marraskuun aikana tarkemmin aikataulusta, hakuohjeista, sekä tuen ehdoista.

 


Herättikö asia kiinnostuksesi? Ota yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse, tai sovi tapaamisesta. Talous- ja palkkahallinnon asiantuntijamme Imatralla palvelevat kaikenkokoisia yrityksiä niin Etelä-Karjalan alueella kuin koko Suomen laajuisestikin.

Ota yhteyttä

Laura Matikainen, KLT. Palvelupäällikkö, Relion Oy. Puh. 010 281 8482. Sähköposti: laura.matikainen@relion.fi

 

 

Viimeksi päivitetty 07.10.2022.