Ville Saarinen opiskelee laskentatoimea LAB-ammattikorkeakoulussa. Hän päätyi opintojen myötä työharjoitteluun Relionille kolmannen opiskeluvuoden aikana.

Olen alanvaihtaja. Työskentelin aiemmin ravintola-alalla, sillä olen ensimmäiseltä koulutukseltani restonomi. Laskeminen ja numerot ovat kuitenkin aina olleet minun juttuni, joten päätin lähteä kouluttautumaan alalle vielä aikuisena.

Vuosikurssi, jolla opiskelen, on Relionin kummikurssi. Kiinnostuin Relionista heti, kun kuulin, että he palkkaavat kesäksi kaksi työntekijää. Hain paikkaa ja sain sen, mistä olen todella kiitollinen. Kesätyö Relionilla oli minulle samalla opintoihin liittyvä ammattiharjoittelu. Opintoni jatkuvat vielä noin vuoden. Olemme sopineet, että teen toistaiseksi töitä Relionilla opintojen ohessa aina kun pystyn.

Olen saanut tehdä Relionilla töitä jo harjoitteluaikana monipuolisesti. Olen tehnyt sekä palkanlaskentaa että kirjanpitoa. Lisäksi olen tehnyt erilaisia projekteja Excel-taulukkolaskennan kanssa, sillä teen nopeasti Excel-kaavojen avulla erilaisia toteutuksia. Tätä osaamistani on haluttu hyödyntää Relionilla.

Vasta töissä ollessani olen ymmärtänyt, miten laaja-alainen ala on. Tämä on paljon muutakin kuin kirjanpitoa. On kiehtovaa nähdä, miten asiakkaiden arki muuttuu numeroiksi ja yksittäiset asiat muodostuvat kokonaisuuksiksi. Tässä työssä näkee hyvin erikokoisia yrityksiä eri toimialoilta. On myös monenlaisia tapoja tehdä asioita. Ala on murroksessa siirtymässä perinteisestä paperilla tehtävästä työstä digitaalisiin ratkaisuihin. Nyt tehdään vielä uutta ja vanhaa rinnakkain.

Relionilla on ollut mahtavaa olla töissä. Täällä on töissä pitkän linjan ammattilaisia. Vaikka minulla ei ollut minkäänlaista aiempaa tilitoimistokokemusta, työkaverit ottivat heti mukaan joukkoon. He neuvovat auliisti, mutta toisaalta antavat myös itse oivaltaa asioita. Tietoa ei pimitetä. Täällä todella oppii koko ajan. Pidän siitä, että saan tehdä töitä oikeille asiakkaille ja minun annetaan ensin tutustua uuteen asiaan itsekseni. Jos tulee kysyttävää, voin kysyä kollegalta. Ja lopuksi sitten katsotaan, että miten homma toimii.

Erittäin lämpimästi mieleeni on jäänyt se, että meidät kesätyöntekijät otettiin mukaan firman kesäpäivän viettoon, vaikka olimme olleet töissä vasta pari viikkoa. Minulle oli iso yllätys, että meille oli varattu paikat sinne. Olin jo ehtinyt miettiä itsekseni, että olemmekohan silloin toimistolla keskenämme vai onko meillä vapaata. Tuntui todella hyvältä, että meidät haluttiin heti mukaan. Tuli sellainen tunne, että meitä todella arvostetaan.

Me Relionilaiset

Nimi: Ville Saarinen
Titteli: taloushallinnon harjoittelija
Harrastukset: sijoittaminen, liikunta ja perheen kanssa touhuaminen
Ikimuistoisin päivä Relionilla: Palkitsevaa työskentelyssä on se, että onnistuu tuottamaan omalla toiminnalla lisäarvoa Relionille ja asiakkaille.