Sähköiset työkalut ovat mahdollistaneet taloushallintoon liittyvien rutiinien automatisoinnin. Tämä vapauttaa yrittäjän aikaa oleelliseen.

Sähköinen taloushallinto säästää yrittäjän aikaa ja rahaa

Arki on hektistä, ja asioiden tahti nopeutuu koko ajan. Moni yrittäjä elää ruuhkavuosia ja lapsiperhearkea, ja vuorokauden tunnit eivät meinaa riittää. Miten aikaa saisi lisää?

Yksi helppo keino säästää aikaa on tehdä taloushallinnosta niin helppoa kuin mahdollista. Sähköisten taloushallinnon järjestelmien avulla rutiineja voi tehdä etänä vaikkapa lapsia harrastuksista odottaessa tai työmatkoilla. Aikaa ja rahaa säästyy, kun esimerkiksi kirjanpidon raportteja voi käydä katsomassa missä ja milloin vain sen sijaan että pyytäisi erikseen kirjanpitäjää ajamaan raportin järjestelmästä maksua vastaan.

Sähköinen taloushallinto mahdollistaa yrityksen reaaliaikaisen seurannan

Oletko laskenut, kuinka paljon aikaa kuluu myyntilaskujen lähettämiseen manuaalisesti ja ostolaskujen maksamiseen verkkopankissa yksi kerrallaan? Kuinka paljon aikaa säästyisi, jos kaiken voisi hoitaa esimerkiksi Netvisorilla, jossa tiedot laskuista siirtyvät suoraan järjestelmään?

Vaikka säästäisit vain tunnin viikossa talousasioissa, säästäisit vuodessa aikaa 52 tuntia. Automaatiosta syntyvän ajansäästön voi käyttää johonkin tärkeämpään – tai vaikkapa viikon mittaiseen lomaan.

On myös hyvä muistaa, että huhtikuussa 2020 voimaan tulee direktiivi sähköisestä laskutuksesta, joka koskee kaikkia suomalaisyrityksiä. Sen myötä esimerkiksi sähköpostilla lähetetty lasku ei enää täytä EU:n verkkolaskudirektiivin mukaista määritelmää, ja yrittäjät saavat itse päättää hyväksyvätkö enää sähköpostilla lähetettyjä laskuja.

Konkreettisia hyötyjä sähköisestä taloushallinnosta:

  • Työntekijät voivat tehdä matkalaskut suoraan järjestelmään, missä voit tarkastaa ja hyväksyä ne. Työntekijöiden ei tarvitse täytellä erillisiä matkalaskukaavakkeita, jotka sitten hyväksyt ja lähetät kirjanpitäjälle.
  • Ostolaskuja hyväksyessä voit kirjoittaa samalla selitteet, jolloin kirjanpitäjän on helpompi kirjata laskut.
  • Tilintarkastaja löytää kirjanpidon materiaalit suoraan järjestelmästä, jolloin myös tilintarkastajan työ helpottuu ja nopeutuu.
  • Luottokorttikuitit voi tallentaa mobiilisti vaikka heti kun saat esimerkiksi ravintolalaskun. Aikaa säästyy, kun kuitteja ei tarvitse etsiä jälkikäteen.
  • Saat reaaliaikaisen näkymän yrityksen taloudelliseen tilanteeseen esimerkiksi kassavirtalaskelman muodossa. Ohjelmisto yhdistää viimeiset tilitiedot sekä liiketoiminnan tapahtumat. Se muodostaa valmiit raportit, kokoaa tiedot raportointityökaluun omaa raportointia varten sekä esittää graafisena reaaliaikaisen kassavirtalaskelman. Kaikki tämä ilman että sinun tarvitsee ottaa yhteyttä kirjanpitäjääsi.

Osaavan kumppanin kanssa yrittäjän aikaa vapautuu olennaiseen

Vastuullinen tilitoimisto auttaa yrittäjää muussakin kuin lakisääteisessä kirjanpidossa. Me Relionilla haluamme kirjanpitäjän palveluiden lisäksi auttaa yrittäjiä asiantuntijoista koostuvan tiimimme avulla. Kun tarvitset tukea esimerkiksi yrityksen kasvun suunnittelussa tai kaipaat lisätietoa verotuksesta tai rahoituksesta, asiantuntijamme ovat palveluksessasi. Osaavan verkoston tuki paitsi tuo taloudellista hyötyä myös säästää aikaa, kun kaikkea ei tarvitse selvittää itse.

Menestyvät yrittäjät osaavat rakentaa ympärilleen osaajien verkoston. Oletko sinä rakentanut yrityksesi ympärille luottotiimin, joka auttaa esimerkiksi rahoituksen, verotuksen, lakiasioiden ja sähköisten taloushallinnon järjestelmien kanssa?

Pyydä tarjous